Buradasınız: Giriş İngiltere Kraliyet Ailesi Prensi Edward okul açılışında – Milliyet

İngiltere Kraliyet Ailesi Prensi Edward okul açılışında – Milliyet

19.10.2015 İngiltere Kraliyet Ailesi Prensi Edward Tarabya İngiliz Okulları Yeniköy Kampüs Açılışı İçin İstanbul’a Geldi.

Birleşik Krallık Wessex Kontu Prens Edward geçtiğimiz hafta Tarabya İngiliz Okullarını ziyaret etti. Prens Edward "Duke of Edinburg Uluslararası Ödül Programı*" kapsamında bronz ödül almaya hak kazanan öğrencileri kutlayarak kendilerine ödüllerini takdim etti. Ayrıca Yeniköy'de bu yıl tarihi binasında eğitim vermeye başlayan Tarabya İngiliz Okulları ilkokulunun açılışını da gerçekleştirdi.
 
Prens Edward saat 14.00’de okula girişinde kendisini TBS Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gültekin ile birlikte okul genel müdürü Janet Williams-İpek karşıladı.
 
Okula girişinin ardından etkinlik alanında kendisini bekleyen üst düzey konuklar, öğrenciler, veliler ve öğretmenler tarafından karşılanan Prens Edward bir süre bu alanda konuklar ve özellikle ilkokul öğrencileri ile sohbet etti. Kendisini heyecanla bekleyen öğrenciler ile görüşen Prens Edward daha sonra üst düzey konuklarımızla birlikte özel toplantının yapılacağı salona geçtiler.            
 
Görüşme salonunda gerçekleşen toplantıya İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz, İngiltere Büyükelçisi Richard Moore, BCCT Türkiye yönetim kurulu başkanı Chris Gaunt, Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ve Tikav Yönetim Kurulu Başkanı Sultan Yılmaz katıldılar. Toplantı sırasında Tarabya İngiliz Okulları hakkında detaylı bilgi alan Prens Edward'a günün önemine dair Tarabya İngiliz Okulları kurucusu ve yönetim kurulu başkanı Mehmet Gültekin tarafından Osmanlı-Selçuklu işlemeli özel bir çini sürahi hediye edildi.
 
Toplantının ardından kendisi için özel hazırlanan eğlenceli program ile okul öğrenci başkanları tarafından davet edilen Prens Edward'a programın her aşamasında kazanacağı puzzle parçaları anlatıldı. Her bir aktivitenin ardından Prens Edward'a kazandığı bir puzzle parçası verildi.
 
Öğrencilerin hazırladığı etkinlikler dahilinde sınıfları gezen Prens Edward öncelikle müzik sınıfı öğrencileriyle birlikte bir şarkıya enstrüman ile eşlik etti. Şarkının ardından kendisine küçük bir bilmece soran öğrenciler Prens Edward'ı bilgisayar laboratuvarına yönlendirdi. Burada öğrencilerimin gerçekleştirdiği mobil aplikasyonun tanıtımını dinleyen Prens Edward daha sonra da spor alanına geçti. Son olarak öğrenci kulüplerinin gerçekleştirdiği projeleri dinleyen Prens Edward öğrenciler ile görüşmesinin ardından özel hazırlanan resepsiyon bölümüne alındı.
 
Okul genel müdürü Janet Williams-İpek'in yaptığı açılış konuşmasıyla başlayan program,  Prens Edward'ın tüm etkinliklerden kazandığı puzzle parçalarını birleştirmesiyle devam etti. Puzzle'ın tüm parçalarının birleşmesiyle ortaya çıkan resim;  Prens Edward'a babası Edinburgh Dükü Philip tarafından verilen Duke of Edinburgh Gold Award ödülü anından çekilen bir kareydi.
 
Prens Edward, ödül liderleri ve gönüllü katılımcılar ile bir araya gelerek ödül programını başarıyla uygulamaları nedeniyle TBS Kurucu ve Yön. Kur. Bşk. Mehmet Gültekin'e teşekkür plaketi takdim etti.
 
Ardından kürsüye geçen Prens Edward "Edinburgh Dükü Uluslararası Gençlik Ödülü Programı" kapsamında gençlere yardım eden tüm ödül liderlerine teşekkür etti. Tören bu yıl tarihi binasında eğitime başlayan Yeniköy İlkokulunun Prens Edward tarafından onurlandırılarak açılışının yapılmasının ardından son buldu.
 
*The Duke of Edinburgh’s International Award 14 ile 24 yaşları arasındaki tüm gençlerin katılabileceği heyecanlı bir kişisel gelişim programıdır. Programının amacı gençleri, kendi hayatlarında, yaşadıkları toplumda ve dünyada bir fark yaratmalarını sağlayacak yaşam becerileri ile donatmaktır. 1956 yılında Edinburgh Dükü Prens Philip tarafından kurulduğundan bu yana, 140 ülkede ve bölgede sekiz milyonu aşkın genç Ödül Programına katılmıştır.