Buradasınız: Giriş İNGİLİZ KRALİYET AİLESİNDEN ZİYARET – inglizokullari.com

İNGİLİZ KRALİYET AİLESİNDEN ZİYARET – inglizokullari.com

Birleşik Krallık Wessex Kontu Ekselansları Prens Edward ziyaretiyle bizleri onurlandırdı. Ekselansları Prens Edward "Duke of Edinburg Uluslararası Ödül Programı" kapsamında ödül almaya hak kazanan öğrencilerimizi kutlayarak kendilerine ödüllerini takdim etti. Ayrıca Yeniköy'de bu yıl tarihi binasında eğitim vermeye başlayan ilköğretim kampüsümüzün de açılışını gerçekleştirdi.

Okulumuza girişinin ardından etkinlik alanında kendisini bekleyen konuklarımız, değerli basın mensupları, öğrencilerimiz, velilerimiz ve öğretmenlerimiz tarafından karşılanan Ekselansları Prens Edward bir süre bu alanda konuklar ve özellikle öğrencilerimizle sohbet etti.

Kendisini heyecanla bekleyen öğrencilerimiz ile görüşen Ekselansları Prens Edward daha sonra konuklarımızla birlikte özel toplantının yapılacağı salona geçtiler.

Görüşme salonunda gerçekleşen toplantıya İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Sarıyer İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Tahmaz, İngiltere Büyükelçisi Richard Moore, Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, Akfen Holding Yönetim Kurulu Üyesi Pelin Akın ve Tikav Yönetim Kurulu Başkanı Sultan Yılmaz katıldılar. Toplantı sırasında Tarabya İngiliz Okulları hakkında detaylı bilgi alan Ekselansları Prens Edward'a günün önemine dair kurucumuz Mehmet Gültekin tarafından Osmanlı-Selçuklu işlemeli özel bir çini sürahi hediye edildi.

Toplantının ardından kendisi için özel hazırlanan eğlenceli programımıza okul öğrenci başkanlarımız tarafından davet edilen Ekselansları Prens Edward'a programın her aşamasında kazanacağı puzzle parçaları anlatıldı. Her bir aktivitenin ardından Ekselansları Prens Edward'a kazandığı bir puzzle parçası verildi.

 


KRALİYET AİLESİNDEN ZİYARET

Öğrencilerimizin hazırladığı etkinlikler dahilinde sınıfları gezen Ekselansları Prens Edward öncelikle müzik sınıfı öğrencileriyle birlikte bir şarkıya enstrüman ile eşlik etti. Şarkının ardından kendisine küçük bir bilmece soran öğrencilerimiz Ekselansları Prens Edward'ı bilgisayar labratuvarına yönlendirdi. Burada öğrencilerimizin gerçekleştirdiği mobil aplikasyonun tanıtımını dinleyen Ekselansları Prens Edward daha sonra da spor alanına geçti. Son olarak öğrenci kulüplerimizin gerçekleştirdiği projeleri dinleyen Ekselansları Prens Edward öğrenciler ile görüşmesinin ardından özel hazırlanan resepsiyon bölümüne alındı.

Genel Müdürümüz Janet Williams-İpek'in yaptığı açılış konuşmasıyla başlayan program, Ekselansları Prens Edward'ın tüm etkinliklerden kazandığı puzzle parçalarını birleştirmesiyle devam etti. Puzzle'ın tüm parçalarının birleşmesiyle ortaya çıkan resim; Ekselansları Prens Edward'a babası Edinburgh Dükü Ekselansları Philip tarafından verilen Duke of Edinburgh Gold Award ödülü anından çekilen bir kareydi.

Ekselansları Prens Edward, ödül liderleri ve gönüllü katılımcılar ile bir araya gelerek ödül programını başarıyla uygulamaları nedeniyle TBS Kurucusu Sn Mehmet Gültekin'e teşekkür plaketi takdim etti.

Ardından kürsüye geçen Ekselansları Prens Edward "Edinburgh Dükü Uluslararası Gençlik Ödülü Programı" kapsamında gençlere yardım eden tüm ödül liderlerine teşekkür etti.

Tören bu yıl tarihi binasında eğitime başlayan Yeniköy İlkokulumuzun Ekselansları Prens Edward tarafından onurlandırılarak açılışının yapılmasının ardından son buldu.