Buradasınız: Giriş Haberler Etkinlikler The Duke of Edinburgh’s International Award (Uluslararası Gençlik Ödülü) programının “Bir Mirası Yaşayın; Yüzyılın Kutlaması''

The Duke of Edinburgh’s International Award (Uluslararası Gençlik Ödülü) programının “Bir Mirası Yaşayın; Yüzyılın Kutlaması''


Ben Bora Tezkan. Şu anda 11 sınıf öğrencisiyim. 14 yaşımda başladığım Ödül Programının Bronz, Gümüş, Altın Kategorilerini tamamladım. Ara vermeden tamamladığım Ödül serüvenimdeki tecrübelerimi paylaşmak ve Uluslararası Gençlik Ödülü- Türkiye’yi temsil etmek üzere 26 Mayıs 2022 tarihinde Londra’da The Duke of Edinburgh’s International Award (Uluslararası Gençlik Ödülü) programının “Bir Mirası Yaşayın; Yüzyılın Kutlaması” etkinliğine katıldım.

 “Bir Mirası Yaşayın; Yüzyılın Kutlaması” kapsamında düzenlenen Gala yemeğinde dünyanın pek çok ülkesinden gelen insanlarla ve Ödül Katılımcılarıyla tanıştım. Tanıştığım insanlar arasında Winston Churchill’in torunu ve Uluslararası Ödülü Programının Genel Sekreteri de yer alıyordu. Özellikle Genel Sekreter Bay John May ve Genel Sekreter yardımcısı Bay Stephen Peck ile Türkiye’deki Ödül Programının ilerleyişi ve Türkiye’nin şu an dünya tarafından nasıl göründüğü hakkında konuşabilme fırsatını yakaladım. Bay Stephen, bana Ödül programı dışında aynı zamanda yemeğin ve gecenin gerçekleştiği mekân olan Old Naval College hakkında da pek çok bilgi verdi. Bu okul, yaklaşık 1600 yıllarında kurulmuş ve sadece Denizcilik eğitimi verilmek üzere tasarlanmış bir eğitim sistemine sahiptir. Burada eğitim gören 200’e yakın öğrenci bizi bu güzel mekânda ağırladılar. Geceyi özel kılan şey ise Wessex Kontu olan Ekselansları Prens Edward’ın konuşmasıydı. Konuşmasında bu ödüle katılan bütün katılımcılara ve ödül liderlerine teşekkürlerini sundu. Bu konuşmadan sonra Londra Gençlik Senfoni Orkestrası’nın performansını dinledik.

Bu gecenin sonunda böyle bir etkinliğe katıldığım için açıkçası kendimi çok özel hissettim ve orada insanlara Türkiye’yi tanıtabilmenin gururunu, ülkemiz hakkında farklı fikirler verebildiğim için açıkçası çok mutluyum. Son gün ise Türkiye’den bir iz bırakabilmek adına Uluslararası Ödül Vakfının Londra’daki Ödül Evi’ne Türk Lokumu gibi küçük bir hediye ile gidip, orada çalışanlara tattırabilme ve sohbet edebilme şansını da elde ettim.

Ben bu güzel seyahatin sonunda anladım ki Uluslararası Ödül Programı, bana gerçekten bir şeyin değerini bilmeyi öğretti. Çünkü fark ettim ki; eğer siz, bir şeye değer verirseniz, o da size avantajlarıyla geri dönecektir. Özetle, donanımlı olmak ve kendimize değerler katabilmek için, hayatımızı sadece akademik odaklı değil, çok yönlü çalışmalar üzerine kurmalıyız…

 

English 

I'm Bora Tezkan. I am currently an 11th grade high school student. I completed the Bronze, Silver and Gold Categories of the Award Programme that I started when I was 14 years old. I attended the event hosted by The Duke of Edinburgh's International Award Programme "Live a Legacy: A One Hundred Year Celebration".

 “Live a Legacy: A One Hundred Year Celebration” I met people from many other countries of the world and Award Participants at the Gala dinner organized as part of the event. People I met included Winston Churchill's grandson and General Secretary of the International Award Foundation. In particular, I had the opportunity to talk with the Secretary General, Mr. John May, and the Deputy Secretary General, Mr. Stephen Peck, about the progress of the Award Programme in Turkey and how Turkey is currently viewed by the world. Mr. Stephen gave me a lot of information about the Old Naval College, which is also the venue for dinner and night, apart from the Award. This school was established around 1600 and has an education system designed solely for Maritime education. Nearly 200 students studying here hosted us in this beautiful place. What made the night special was the speech of HRH Prince Edward, Earl of Wessex. In his speech, he thanked all the participants and Award Leaders who participated in the Award. After his speech, we listened to the performance of the London Youth Symphony.

Frankly, I felt very special for participating in such an event at the end of the night, and I am very happy to be able to introduce Turkey to people there and give different ideas about our country. On the last day, I had the chance to go to the International Award Foundation's Award House in London with a small gift such as Turkish Delight, to have a taste and chat with the employees in order to leave a mark on Turkey.

At the end of this beautiful trip, I realized that the Award really taught me to appreciate something. Because I realized that; if you value something, it will come back to you with its advantages. In summary, in order to be equipped and add value to ourselves, we must build our lives not only on academic but also on multi-faceted studies.